BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, January 7, 2011

hanis zalikha,elia,fatin liyana,shawl dan pandangan seorang lelaki

ngeee=D..saje je tajuk tu..lately ni lepas hanis zalikha yg femes,elia n skang ni fatin liyana...bila saya nk femes eh?agak2 ms first time buat surgery yg xpenah dibuat kat Malaysia kot..hehehe..but,three of them,i swear God i dnt know who they are.kihkihkih..xpe la..i mmg katak bawah tempurung...sy tgk hanis zalikha,wow,very damn pretty  aaa u...puteri dr kayangan mana yg turun.fuuhh,tgk blh meleleh air liur...bila tgk elia tu,alamak, bertuah gila vavi baru stahun jd awek fahmi,dah glamour..tuah ayam nmpak kat kai..tuah manusia ,sape tahu kan?n bila tgk fatin liyana,lagi rs woowwww...wat else do u want from a damn cute girl wearing tudung(shawl?)n she's d doctor soon to be..wat else,man?tell me.wat else??


 apa beza mereka bertiga...?
HZ kerana kecantikannya,elia kerana fahmi ni balak dia n FL ni kerana kocomelannya dan tudungnya...hmmm...sy tgk la jgk gambar2 si fatin ni..kemain cute la....terserlah la ke'cute'an nya tmbah2 dgn shawl pelbagai colour jenis  tu..mmg cun habis la...


n ad org post gmbar dia n sumone komen 'dapat awek mcm dia ok dah'...aaaaaaaaaaaaaa...xmo kawan..pergi la kalau nk ..buwekkkkkk=PPPP..hehehhee...


siyesly i said,xbrani la nk pakai mcm tu...i choose tudung bawal lagi..simple n affordable(even ad yg harga sampai 80 rnggit) n bak my buddy kata lagi professional ..tudung sepanjang zaman..
shawl tu kalau yang pakai xkena dgn muka,xsesuai jgk..lagi satu yg pakai shawl ni,make up,alahai,..tebalnya..


 tp,dalam ramai2 duk puji FL ni cantik..ad jgk yg kutuk..biasa la kan..xsemua suka coklat(errk??).. meh kita tgk sape org hentam fatin liyana tu ??




dah bc?baruni dia letak gmbar FL.p,da buang kot..empunya badan haramkan..


sy bersetuju la dgn pendapat dia..shawl ni jarang yg menutup ap yg perlu..kebanyakan si pemakai ikut fesyen semata2..tp,jgn ingt yg xpakai shawl,i mean yg pakai tudung biasa pun tutup aurat(peringatan kepada diri sendiri yang sgt xsempurna n lewa ni)....cuma yg org marah,cara dia tegur n post gmbar FL ni yg salah..mengaibkan..pastu,bahasa dia bg sy agak kasar..ntah,pndangan masing2 la kot


one of my fren ad tegur saya..ceritanya:
p/s;yg highlight hijau tu sy punya tmbahan =)n kawan sy ni lelaki


L;mie.ko xnak pakai tudung yg org2 tgh pakai ke?tu trend baru skang
me:emm..dulu ak pakai la..ms tu yg kaler hitam je..asal?
L:xla..ak tgk apekebenda nama tudung tu?

me;shawl

L;a'aa..shawl la kot..ramai gila pmpuan muda2 pakai..ko xnk try ke?
me;(gelak sorg2)..xnk la..ak xdaring..xbrani...mcm melampau sgt je..belit sana..belit sini..ak dah la xperuntukkan masa utk tudung ak..tudung bawal ak pakai maen saut je yg sempat..

L;laaa..yeke?mcm tu eh ko?gila pelik

me;yela..mcm tu je la...bdk umah ak je tau ak mcm mana..kihkihkih..
L;ad jgk manusia mcm ko eh..ko nk dgr pendapat ak x?
me:(berfikir)..pendapat ape?mest nk kutuk ak xikut trend n out of date ni.elehh

L;lorr.ke situ plk.pendapat sbagai sorg lelaki la pasal shawl niape r ko nixnyempat2 nk tuduh...

me:kikiki .owhhh..ape pendapat bernas ko tu?
L;ak kan..suka sgt sebenarnya tgk pempuan pakai shawl ni..comel je..kebanyaknnya comel n lawa2 je..mmg menarik arr..suka je ak tgk gmbar2 diorang..mmg sumpah comel habis la..ak kuar kat kl je,ramai yg pakai shawl ni..merata2..ak n kawan2 apa lagi..syok je memndang..sbb tudung diorang colourful sgt..n tipula kalau pakai shawl tutup abis segala benjolan2 tu ..tu lagi ak tertarik..heheheheh(gelak jahat)..
sbb,org yg pakai tudung lama2,mcm mak2 ak duk pakai,tudung bawal tu nmpak dull je..xceria..
ad jgk kawan2 ak kat sini mmg syok abis tgk pmpuan pakai shawl..seksi..n terstim jgk la..lagi nk tgk diorang dr yg free hair plk skang ni..hahahahaha(gelak jahat lagi)..

rekasi sy..terdiam..terkejut dan terfikir..agak lama..

L;weh,ko ad lagi x?
me;ad2..jap..ad keje jap..bg ak 2 minit..(pdhal tgh fikir sumthing)

 3minit kemudian..

me;owhh mcm tu eh llaki fikir..korang xsuka ke org kate,cunnya awek ko?lawa gila..xbangga?

L;kaum ak laen tau..korang mest tgk kecomelan perempuan tu je..kitorg pk lain.pk jauh..kadang2,ak nk g cakap je kat pempuan yg dulu pakai tudung bawal  tb2 pkai shawl la,tudung yg satu lagi tu..yg mcm rahib tu..ntah pebenda nama dia..nk ckp,jgn la pakai..kaum2 ak ni suka tgk n suka bayang bukan2..walaupun tutup rambut,tp,sumpah ak ckp mmg menarik..ak sgt tertarik...nnti kalau ak ad awek,ak nk pesan,jgn pakai mcm tu..nnt lelaki suka tgk..bia la buruk ke,dull ke,xpe..asal cantik kat mata ak..xnk bagi awek ak pakai menarik tertarik mcm tu..biar la org kata awek ak  buruk pun..


(woowww..panjang gila mamat ni..ni sesi luahan perasaan rupanya..may be dia nk cakap,tp,xtau kat sape..so,kebetulan ak ad..pakai hentam je kot)


tba2,terfikir lagi..eh,amboiii...awek dia xnk plk jd tontonan mcm tu..pempuan laen kaw nk tgk..


rupa2nya,betul la..lelaki ni nk tgk je pempuan yg menarik-narik ni..yg nk dibuat awek or isteri plk,asal baik,tertutup,xpe la x vogue pun,asal xmenjadi buah mata org...


tb2,dia offline..aikk?ak xabes survey lagi ni...


tb2 dia anta msj kat fb

'sori weh..line kat sini bodo mcm lembu sikit..ad ms borak lagi..'


n setelah mendengar kata2 seorang lelaki n ayat2 dia yg menggerunkan sy 'buat ak terstim 'lagi nk tgk yg mcm tu dr yg free hair'..terus tertutup niat sikit2 dalam hati..sikit mcm kuman je nk pakai shawl..kalau yg belit2 mcm biasa n kaler yg xmenyerlah,rs2 i have no problem with dat sbb biasanya raya2,pakai jgk..hehehe..tp,utk pakai tudung yg ciri2 yg my fren ckp,harap2 smpai trend ni abis,sy xterniat utk menjadiknnya trend saya...


p/s:sy jg manusia yg xsempurna..ad terkadang bila pakai tudung bawal,terlupa nk pin kiri kanan..tmbah2 time pakai baju besar..pakai sebar nek atas je..tp,sy sedang berusaha berubah..sedang berusaha mem'pin' kan tudung..hehehehe..n xde niat nk kondem sape2..juz berkongsi satu cerita..terima kasih=))

6 komen:

syu rahman said...

terbaekk mie!
Insya Allah:D

mimie mat rani said...

ngee=DD..
ni pendapat kawan ak yg lelaki..terkejut beruk jgk bila dia kata 'blh buat dia terstim'..tu nk share..hehe
ngaaaaaaaaaaaa...

thnk u ,syu..
iloveu=))

yeye said...

x seko plok gtu dih mie...gerun i....huhu...agok2 semo laki gni ko?

mimie mat rani said...

xtahu la,cyg..
ni pndangan dr lelaki..bekali hk laen pun gtu ugk kali...huhuu..beringat2 lah..
ni hanya berkongsi cerita=))

LanaBusyBee said...

dik, akak suka entry ni ^^

mimie mat rani said...

owhh..yeke?terima kasih =))