BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, August 23, 2015

counting days-day 5

sebenarnya nk buat counting days hari2 tapi rasa mcm tak sempat lah pulakk..

hari ke 5 D kat mekah..pagi tadi pkl 6 pagi first time dapat call..terkejut beruk ingat kan sape la cari pagi2 buta..maigad...aku rindu nak gaduh dgn dia...aku rindu pagi2 nk g keje dan jeles tgk dia tdo..kdg2 saje aku kejut suh bgn hantar aku g keje...hahahaha

tapi kejap je ckp lps tu terputus..tak pe lah..dgr suara dia pun dah kira cukup..

sepanjang aku keje rabu-ahad,tak sehari aku tgk muka firaun tu dan aku gembira..aku gembira bkerja tanpa stress..

kesian ika n mim terperuk kat rumah..nsb la mim blh bwk kereta blh la bwk ika kluar cari makan..

Alhamdulillah perpisahan sementara ni tak lah seteruk aku sangka..Allah permudahkan bagi aku..selalu dan sentiasa.tenanng je hati aku bila teringat D kat sana..xde menangis mengongoi..rindu tapi masih mampu tersenyum n usap perut yang ada tanda cinta aku dan dia..ecehhh

ika plk selang semalam sebelum tdo,dia urut kaki aku..alhamdulillah jgk sepanjang D xde,tak pernah kena cramp mcm haritu..Allah memang permudahkan semua..

Wednesday, August 19, 2015

counting days-day 1

maka dari pukul 12 lebih tadi,berlepaslah D ke mekah untuk menunaikan tanggungjawab nya sebagai seorang islam dan sebagai petugas haji..

semoga abg selamat pergi dan selamat balik..syg tnggu dengan baby..tak pe xbawak balik pape pun..abg selamat balik dah lebih dari cukup..

mak mentua aku nak dtg teman..tp tak jadi sebab dia nak bernagkat ke medan..jadi sepupu aku,ika n syazmim yg balik taping teman aku..kalau sbb aku xpregnant,aku ok je duk sorang2...

tadi pun aku cakap aku ok je duk sorang.kesian sepupu aku ni bosan xtau nk buat ape kat sini..tapi ayah mentua aku yang insist ada org temankan..bahaya katanya kalau aku sakit malam2..

tgh mandi tadi,tgk sabun yg selalu D guna..aku teringat kat dia..masuk bilik,ada satu baju yg dia tak sempat sumbat dalam bakul hantar dobi,aku bau dia dan rindu..kalau takde budak2 ni,confirm berderai air mata aku balik rumah takde org..tapi aku tahan..

semalam aku mintak maaf sbb selalu marah dia..dia suka megusik,aku ni kdg2 melayan je,time dtg sensitif,kena marah la dia..pastu dia gelak sbb berjaya buat aku marah..

rindunya kat tangan yg selalu membelai..kena jaga makan skrg ni.,masa D ada,aku bantai je ape yg aku suka..tu yg kena gastrik la..cramp smpai tak boleh gerak esp sejuk2 waktu malam..

selalu D yg bangun urut2,bg mkn ubat..ingtkan aku mnm susu..semua benda dia yang buat..

ada satu masa D penat kot..dia lupa nk tnya aku dh mnm susu ke,aku dh mkn ubat ke,tak urut aku pn,n xsapu pun cocco butter kat perut..balik keje je dia terus tdo..sepanjang malam smpai esok aku kecik hati.mengada sungguh..benci betul..

p/s:iloveu..

Friday, August 14, 2015

i love both of u

hari hari aku jumpa mohan adalah hari2 paling puaka dalam hidup aku..

Allah,tak pernah aku rasa nak marah sampai setiap masa aku tgk atau dengar nama dia,aku harap dia lenyap dari muka bumi ni..

menghitung hari untuk bersama D..dia akan berangkat ke mekah dalam beebrapa hari lagi..rezeki D..lebih tepat rezeki baby..masa aku dapat tau aku pregnant,banyak sangat rezeki baby..D dapat tukar taiping,aku dpt rumah sewa dengan senangnya.lepast tu D dpt offer pergi mekah ikut persatuan perubatan..sunguh,rezeki anak seluas lautan

tgk la tiap hari la aku nangis D xde..kesian baby..
baby is so strong..dr awal lagi since aku pregnant,aku asyik stress je..

tapi baby riang je kat dalam sana..hari2 dia aktif..hari2 dia gerak..aku selalu rasa tersentuh bila baby gerak banyak2..kesian dia selalu kena tempias stress mama dia..

aku positive kan diri berharap D ke sana nanti akn doakan aku selamat lahirkan baby tanpa complication..D selamat balik n dia ada di sisi waktu tu..

dan moga Tuhan bagi aku kekuatan untuk tempuh hari2 mendatang..sape tak sedih orang yg selalu ada kat tepi kau malam2 tiba2 xde.

p/s:D cium pp dan aku tanya 'blh tak cium pp smpai kita tua..xde gigi'..im soo gonna miss u

gambar kahwin

i wanna post my wedding picture here..tapi tak berkesempatan..too busy with work..the heck..
aku tak suka kerja aku

Thursday, August 6, 2015

bukan hati busuk

entah kenapa aku rasa hati kau tak pernah bersih..
sentiasa negatif..
bagi aku,hati kau bukan busuk.
tp kau yang tak pernah cuba bersihkan..


Tuesday, August 4, 2015

suri rumah

aku ponteng keje harini..kalau kena tangkap mahunya mohan firaun tu ganyang aku cukup2..sebelum ni,aku sakit pun aku pg keje..risau takut kena extend.tp bnda yg aku risau dah terjadi..


sekarang,aku tak rasa tak larat nak bangun..aku xpg keje..dengan harapan firaun tu tak tahu..tu je..dah tak peduli..dah kena extend.dah kena macam2..terima kasih Allah bg baby ni kuat utk aku sbb dia tau mama dia tak berapa kuat...

aku harap dua tahun ni cepat berlalu..aku bukan tak nak keje..ye,tak keje memang bosan..tak tau nk buat ape..asyik melepek bosan..tv xde cerita best..kawen 5 tahun,badan mcm tong gas..lain la mcm ibu aku..anak ramai..bnyk kerja..

aku ni nk buat ape je..paling tak kemas rumah.takkan hari2 nk mop..aku cuma nak kerja yg start pkl 8..at least bgn blh buat breakfast..pastu D pergi keje,aku pn pg keje..aku habis pkl 5.by the time D balik,aku dah ada..kerja yang tak melibatkan ramai manusia..tlg lah 2 tahun ni berlalu dengan pantasnya..

orang yg tak kerja,aku rasa rugi masa jugak..sekarang pun barang mahal ya rabbi..beli syampu,cocoa butter,ubat gigi n cuci muka dh 70 hinggit.dulu 50 hinggit,mak aku blh beli barang dapur satu troli..

Thursday, July 23, 2015

the no time husband and wife

aku kerja pagi harini..pkl 7 pagi sampai 7 malam..balik rumah D buat air teh kat aku..lepas tu kitorg kuar makan kat tesco sbb nak beli barang..berita gembira adalah appetite aku dah kembali normal.melantak sakan..asyik lapar pulak tuh

berita tak gembira adalah aku balik rumah dekat2 pkl 9 mlm.lepas tu D siap2 nak pergi keje sebab dia kerja..esok D akan balik pukul pagi dan masa tu aku dah pun pergi kerja,kalau nasib baik dia counting dgn kawan dia atau patient tak ramai,tgh2 malam o pagi buta dia akan balik,dan itulah rutin harian kami..masa yang tak ada aku guna baik2..sebab tu aku marah sgt kalau aku spend masa dgn dia,dia men fon atau tgk wasap2 group..kejap2 tu xde la aku bising..

rindu adalah bila kau dengan dia tapi kau masih ckp kau rindu dia..penangan cinta halal yg takde kesudahan..

dalam dilema nk mntak tukar hospital.balik kota bharu..80% kata hati aku cakap aku dapat pindah..tp hati aku berbelah bagi nk tinggal D sorg2 kat sini.dah la aku beria ajak dia ikut aku dulu..

tapi,aku plan lps deliver baby ni,kalau blh aku xnak tinggal baby..mak aku dah suruh aku tinggal kat klantan sbb dia nk jaga sendiri..ada betulnya jgk..sebab kalau aku bwk balik taiping,aku kena cari sorg baby sitter which is aku tak sanggup n tak brape percaya..

aku dah la stress kat sini..buatnya rindu anak jauh,boleh meroyan tau dok..dgn mek nina anak sedara yg rapat ngn aku pn blh aku rindu n sedih tiap kali nk blk taiping..

sbb tu aku decide nk balik kelantan..D?aku tanya dia tak sedih ke aku tinggal dia..dia jawab 'abg gembira kalau syg gembira.utk baby jgk.lps setahun abg mntk tukar n ikut syg blk klntn.ni la pengorbanan nama dia'

dan aku terjatuh cinta dan sayang utk keberapa kali entah..